Starters­begeleiding

Bij het starten van een bedrijf komt heel wat kijken ...

Door de jaren heen hebben wij veel ervaring opgebouwd en diverse soorten starters begeleid. Je hebt namelijk beginnende starters, doorstarters, herstarters, slow starters en structurele starters. Met allemaal hun eigen omstandigheden en issues die om een oplossing of aanpak vragen. Speciaal daarvoor hebben we de STARTERS-KIT en SPARRING-KIT ontwikkeld.

Wij zijn er sowieso van overtuigd dat je als ondernemer een starter bent en … blijft! Starten doe je namelijk niet alleen aan het begin, maar eigenlijk iedere dag weer. Want de wereld is geen dag hetzelfde en als ondernemer moet je altijd alert zijn en inspelen op ontwikkelingen. Het is dus de kunst om zo snel mogelijk te begrijpen hoe je een succesvolle, structurele starter wordt!

Bij starten heb je in principe 4 fases:

  1. Het begin
  2. Gestart en nu …?
  3. Resultaat na 2 á 3 jaar
  4. Wat na 5 / 7 / 10 jaar enz.?

No guts, no glory ... start up is a never ending story

In 2017 werd ik gevraagd om bij de StartUp Academy in De Boekenberg in Spijkenisse een presentatie voor starters te geven over marketing-communicatie en ondernemerschap. Een leuk verzoek, want wij werken met ons reclamebureau ook veel voor starters. Na bijna 15 jaar hebben we behoorlijk wat ervaring opgebouwd en volop anecdotes en praktijkverhalen om te delen.

Nu heb je beginnende starters, doorstarters, herstarters, slow starters en structurele starters. Eén ding is mij door de jaren heen wel duidelijk geworden: als ondernemer ben en blijf je een eeuwige starter! Het starten van een bedrijf doe je namelijk niet alleen aan het begin, maar doe je eigenlijk iedere dag weer. Want de wereld is geen dag hetzelfde en als ondernemer moet je ALTIJD alert zijn en inspelen op ontwikkelingen. En daarbij ook nog eens je kennis op peil houden. Het is daarbij dus de kunst om zo snel mogelijk te begrijpen hoe je een succesvolle, structurele starter wordt!

Hoe je dat doet? Hou rekening met het volgende:

Startersbegeleiding: topje van de ijsberg
Startersbegeleiding: plan vs. realiteit
Startersbegeleiding: grootste leermeesters
Startersbegeleiding: van idee tot realisatie
Startersbegeleiding: hulp voor starters